Kategoritë

Anëtarësimi në BE BE vendosi të fillojnë bisedimet për anëtarësim me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Vendet-anëtare të BE-së arritën marrëveshje politike për fillimin e negociatave inkuadruese me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, kumtoi Eurokomisari për Zgjerim Oliver Varheji.

“Nga zemra i përgëzoj të dyja vendet. Kjo gjithashtu u jep sinjal të qartë vendeve të Ballkanit Perëndimor: E ardhmja juaj është në BE”, shkroi Varheji në llogarinë e tij zyrtare në Tuiter.

Ministrat e Punëve të Jashtme të BE-së sot në video – konferencë debatuan për hapjen e negociatave inkuadruese me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Qëndrimi i KE-së për këtë çështje është i qartë: të dyja vendet kanë bërë reforma dhe janë të gatshme t’i fillojnë negociatat”, shkroi Varheji.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.