Kategoritë

BOTA Tuiteri e bllokoi përgjithmonë llogarinë e Trampit

Rrjeti social Tuiter njoftoi mbrëmë se urgjentisht dhe përgjithmonë e bllokon llogarinë në Tuiter të presidentit të SHBA-së Donald Tramp.

Kompania vlerëson se presidenti aktual ka shkelur politikat e rrjetit social kundër nxitjes të dhunës dhe se ekziston rreziku që ajo të ndodhë përsëri. Sipas saj, vendimi për të bllokuar llogarinë u mor për shkak të “ngjarjeve të tmerrshme këtë javë”.

“Pasi kemi shqyrtuar me kujdes tuitet e fundit nga @realDonaldTrump dhe kontekstin rreth tyre, veçanërisht mënyrën se si ato janë pranuar dhe interpretuar në Tuiter dhe më gjerë, ne jemi duke pezulluar përgjithmonë punën në atë llogari për shkak të rrezikut të provokimit të mëtejshëm të dhunës”, thuhet në kumtesë.

Kompania gjithashtu publikoi rezultatet e një analize të dy tuiteve të fundit të presidentit dhe reagimet që ata u lanë disa përdoruesve, sipas të cilave “mesazhet mund të shkaktojnë veprimet e dhunshme në Kapitol të SHBA-së më 6 janar 2021 për të mobilizuar anëtarët të ndryshëm dhe të përsëriten … kjo është arsyeja pse u mor një vendim për ndërprerjen e menjëhershme dhe të përhershme të shërbimit “.

Trump dërgonte dhjetëra titëra çdo ditë dhe gjatë presidencës së tij ai postoi më shumë se 26,000 porosi për më shumë se 88 milionë nënshkruesit e tij.

Presidenti menjëherë reagoi ndaj vendimit të Tuiterit. Në një deklaratë me këtë rast, ai theksoi se rrjeti dëshiron ta heshtë. Ai tha se kishte negociuar me faqet e tjera të internetit dhe premtoi “së shpejti njoftime të mëdha”, si dhe se po punonte për ndërtimin e “platformës sonë”.

“Tuiteri nuk është për lirinë e fjalës. Ata punojnë për të promovuar platformën e së majtës radikale dhe për të lejuar shprehjen e lirë të disa prej njerëzve më të këqij në botë”, tha Tramp.

Pardje edhe Fejsbuku e bllokoi llogarinë e Trampit për një kohë të pacaktuar, ashtu si edhe platformat e tjera sociale si Snapçat, Jutjub, Tuiç dhe Redit.