Kategoritë

BOTA Pens është kundër thirrjes së amendamentit të 25-të

Nënkryetari i SHBA-së, Majk Pompeo është kundër amendamentit të 25-të për largimin e Donald Tranpit nga funksioni i presidentit, publikoi “Njujork tajms”.

Paraprakisht, kryetarja e Dhomës Përfaqësuese të Kongresit, Nensi Pelosi kërkoi nga Pensi të prononcohet nëse do t’i referohet amendamentit të 25-të.

Trampi edhe më pak se dy javë në funksion, por pas hyrjes në Kongres një grup i përbërë prej 120 deputetëve dhe 17 senatorëve, mes të cilëve edhe Pelosi dhe lideri i pakicave Çak Shumer kërkuan që Trampi të hiqet. Mes tyre ka vetëm një republikan, anëtar i Dhomës Përfaqësuese nga Ilionisi, Adam Kizinger.

“Presidenti është i sëmurë, nuk është mirë. Tregohet se presidenti e ka humbur lidhjen me realitetin, e jo vetëm me detyrën e tij, madje edhe betimin”, theksoi Kizinger, duke shtuar se Trampi duhet të largohet – vullnetarisht apo me forcë.

Një pjesë e tyre kërkojmë revokim (impiçment), të tjerë kërkojnë që Trampi të hiqet nga pushteti me referimin e amendamentit të 25-të, ndërsa të tjerë kërkojnë ai menjëherë ta lëshojë funksionin e presidentit.