Kategoritë

KOVID-19 Sot 89 raste të reja me korona virus dhe 7 vdekur

Gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 727 testime dhe janë regjistruar 89 raste të reja të COVID -19.

– Shkup 35
– Kumanovë 12
– Shtip 27
– Prilep 1
– Tetovë 7
– Gostivar 1
– Strumicë 1
– Koçan 4
– Sveti Nikole 1

Në spitalin “8 Shtatori”, gjashtë persona ndërruan jetë dy nga Shkupi të moshës 83 dhe 80 vjeç, dy nga Kumanova të moshës 73 dhe 66 vjeç, një pacient nga Struga në moshën 44 vjeç dhe një nga Tetova në moshën 65 vjeç. Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile një pacient tjetër nga Tetova ndërroi jetë në moshën 54 vjeçare.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 17 pacientë të shëruar . Pacientët e shëruar janë regjistruar në:

– Shkup 2
– Prilep 12
– Veles 3

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 30 302 teste për COVID-19. Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të fundit 312 teste janë nëpërmjet skriningut në kopshte dhe institucione gerontologjike. Testet janë kryer përmes Qendrave të Shëndetit Publik Prilep dhe Shkup dhe 3 raste pozitive janë regjistruar në një institucion gerontologjik në Shkup.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2315, numri i pacientëve të shëruar është 1569, numri i atyre që humbën jetën është 140 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 606.