Kategoritë

REAGIM Violisti i mirënjohur Blerim Grubi i dëshpëruar: Me dy mijë euro nuk bëhet art!

Blerim Grubi më tepër se dy dekada merret me muzikë klasike. Dy vitet e fundit, si dhe këtë vit, doli me iniciativë për realizimin e festivalit “Kamerfest” në të cilin u parashikuan 8 koncerte.

Виолинистот Груби разочаран: Со две илјади евра уметност не бива

Виолинистот Груби разочаран: Со две илјади евра уметност не биваБлерим Груби, виолинист, повеќе од две децении се занимава со класична музика. Последните две години како и годинава, сакаше да го реализира фестивалот „Камерфест“ кој предвидуваше 8 концерти. Токму за проектот „Камерфест“ тој побарал 2 милиони денари од Министерството за култура. но од таму доделиле околу 2 илјади евра. Токму за проектот „Камерфест“ тој побарал 2 милиони денари од Министерството за култура. но од таму доделиле околу 2 илјади евра…

Gepostet von Утрински брифинг / Utrinski brifing am Montag, 17. Februar 2020

Pikërisht për projektin “Kamerfest” ai ka kërkuar dy milionë denarë nga Ministria e kulturës, por i kanë dhënë rreth 2 mijë euro. Për këtë çështje Grubi shprehet në emisionin “Utrinski brifing”.