Kategoritë

PERSPEKTIVA 2020 Hajredini: Pavarësisht nga rezultati i zgjedhjeve, në Maqedoni nuk do të zgjidhet asgjë

Hajredini thotë se fati i problemeve të Maqedonisë në pesë ose gjashtë vitet e ardhshme është i pasigurt. “Zgjedhjet e parakohshme parlamentare janë caktuar për vitin 2020 në prill, që do të thotë se Maqedonia është padyshim shembull i një shteti ku zgjedhjet e parakohshme janë të rregullta.

Maqedonia ka shpëtuar nga shpërbërja përfundimtare duke zgjidhur dy problemet me dy vendet fqinje, por krimi tmerrues, korrupsioni dhe shpenzimi i pamëshirshëm i parave në ditët e mëparshme të qeverisë së përbashkët të VMRO-DPMNE dhe BDI, të cilët fatkeqësisht mbetën të pandëshkuar për katër vite me radhë”, thotë Hajredini.
Ai thotë se në zgjedhjet e mëparshme, në vitin 2016, LSDM kishte premtuar se do ta pastron atë krim dhe korrupsion, por që deri më sot ata zyrtarë të lartë të atyre dy partive nuk ishin ndëshkuar, dhe ata të arrestuarit kanë ikur nga burgu dhe u larguan nga vendi. I pyetur pse askush nuk është në burg për ato krime, Hajredini thotë se qeveria aktuale është e mahnitur nga fakti që ata kanë zgjidhur çështjen e emrit dhe Greqisë dhe se nuk ishin të përgatitur në plan të brendshëm për të ndërmarrë hapa vendimtarë. “Partitë për arsye të njohura nuk mund të thonë publikisht se nuk duan zgjedhje sepse rivalët do t’u thonë atyre se kanë frikë. Asnjë prej tyre nuk ka të drejtë për zgjedhjet, por ata kanë arritur në një situatë ku ato nuk mund të zgjidhen publikisht dhe të gjithë rrezikojnë humbjen. Pavarësisht nga rezultati i rezultateve të zgjedhjeve, asgjë nuk do të vendoset në Maqedoni, “shtoi Hajredini.

Diana Tahiri
përpunimi i tekstit: Angella Petrovska
kamera: Arian Mehmeti
montazhi: Vlladimir Perçuklievski