Kategoritë

ARDHMËRI E GJELBËR Anketë në Ohër: Çfarë ardhmërie na pret, e gjelbër ose e errët?

Qytetaret dhe qytetarët e Ohrit ishin të ndarë në deklarimet e tyre për ardhmërinë, si kujdeset vetëqeverisja lokale dhe shteti për mbrojtjen e mjedisit jetësor.

Disa nga të pyeturit presin ardhmëri të gjelbër, janë të kënaqur nga zhvillimi i shtetit dhe nga prosperiteti, ndërsa disa janë shumë të dëshpëruar dhe nuk presin asgjë mirë në të ardhmen.

“Kemi ardhmëri të gjelbër. Kemi prosperitet me Qeverinë e re dhe reformat në interesin e të rinjve. Përndryshe, sa i përket Ohrit, qyteti është i pastër, turistët janë të kënaqur” tha një qytetar.

“E zezë. Siç jam unë e veshur me të zezë, ashtu edhe Maqedonia është e errët. Shëndetësia, arsimi, çfarë funksionon? Ku do të shkojmë, përpara, në Evropë?, përgjigjet një qytetare e dëshpëruar.

“E zezë. Në çdo aspekt. Kultura, shëndetësia, çdo gjë. Qyteti nuk është i pastër, mbeturina të hedhura gjithandej”, tha një qytetar tjetër.

“Ohri është një nga qytetet më të pastër, për dallim nga Shkupi dhe Tetove. Ndërmarrja komunale funksionon për mrekulli. Kot ngritët famë, politika i ka fajet për këtë”, vlerëson një qytetar.

Anketa u realizua si pjesë e projektit “Ardhmëri e gjelbër” të cilin CIVILi e zbaton në bashkëpunim me Fondacionin Hajnrih Bell – Sarajevë.

Teksti: Biljana Jordanovska

Gazetar: Arian Mehmeti

Përpunoi në gjuhën shqipe: D. Tahiri