Kategoritë

ZGJEDHJE Xhaferi: Sipas Marrëveshjes së Përzhinës, nuk ka kohë për zgjedhje të parakohshme parlamentare

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi mbrëmë në emisionin Click Plus ka deklaruar se  zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare nuk ka mundësi të mbahen bashkë, nëse parlamentaret do të bëheshin sipas modelit të Marrëveshjes së Përzhinës.

“Nëse njëra nga partitë kërkon zgjedhje të parakohshme parlamentare, duhet  të sigurojë shumicë për qeveri teknike. Në pajtueshmëri me Marrëveshjen e Përzhinës, ka afate të cilat nuk mundet  të respektohen dhe të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare bashkë me zgjedhjet presidenciale. Vetëm nëse i ndryshojnë dhe plotësojnë ligjet të cilat kanë dalë nga Marrëveshja e Përzhinës”, tha Xhaferi.