Kategoritë

KOSOVË Kosova transformon Forcat e Sigurisë

Parlamenti i Kosovës dje i ka miratuar në parim tri projektligjet e propozuara nga Qeveria për transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK).

Përmes këtyre tri projektligjeve synohet që Forca e Sigurisë së Kosovës të transformohet në një forcë me kapacitete shtesë, duke përfshirë edhe përgjegjësinë e mbrojtjes, por pa ndryshuar emrin e saj.

Projektligji për Ministrinë e Mbrojtjes është miratuar me 101 vota pro dhe asnjë kundër, ai për Forcën e Sigurisë së Kosovës me 98 vota pro dhe asnjë kundër, kurse Projektligji për Shërbim në Forcën e Sigurisë së Kosovës me 96 vota.

Këto projektligje janë mbështetur nga të gjitha grupet parlamentare, përveç deputetëve të Listës Serbe.

Shumica e deputetëve po e trajtojnë këtë transformim si hap përpara drejt formimit të Forcave të Armatosura të Kosovës. ( Gazeta Express)