Kategoritë

Shkruan: Sasho Ordanoski acionalistët edhe në Bullgari edhe në Maqedoni u habitën nga zhvillimi i ngjarjeve në politikat fqinjësore të dy vendeve. Dy buldozerët pragmatikë politik, Borisov dhe Zaev,...

Shkruan: Sasho Ordanoski Aman Grujo, edhe Mugabe, edhe pse nuk ishte budalla të mbajë 49 llogari bankare – vetëm ti ende na lodhe! Pasi kështu, të të kthejmë në...

Shkruan: Sasho Ordanoski jë ish diplomat i lartë jugosllav, e pastaj edhe maqedonas, ka kohë i ndjerë – i cili karrierën e tij të lartë diplomatike e ndërtonte edhe...

Shkruan: Sasho Ordanoski olitika e Maqedonisë pas zgjedhjeve vendore ka pranuar një shpejtësi aq të madhe, sa që mund të alivanoseni nga forcat centrifugale të asaj shpejtësie! Lëvizja e...

Shkruan: Sasho Ordanoski ëse pyetej Gruevski, ai karrierën e tij politike me siguri do ta projektonte se atë të Robert Mugabes: partinë ta shndërrojë në lëvizje, vendin ta vendos...

Shkruan: Sasho Ordanoski lani i tyre është njerëzit të qelben nëpër burgje dhe paraburgime, të mos dalin në gjyq, të përgjigjen për punë të kurdisura, gjykatësi të gjykojnë pa...

Shkruan: Sasho Ordanoski gadalë, por sigurt, po e ndërtojmë kultin e personalitetit të kryeministrit Zaev. Ky politikan i jashtëzakonshëm i cili me guximin e tij personal dhe me integritetin...

Natën e 12 nëntorit, pasi u bë e qartë se edhe pas rivotimit të dytë për kryetar të Çairit në një vendvotim nuk do të ndryshojë rezultati i parë,...

Shkruan: Sasho Ordanoski ëse nuk kam harruar ta lexoj fjalorin e gjesteve diplomatike dhe kuptimeve -mes -rreshtave – me kalimin e kohës, për shkak të viteve ose kilometrave, disi...

Shkruan: Sasho Ordanoski a disa ditë që mundohem të kuptoj se çfarë paraqet iniciativa për takime dhe “negociata” mes përfaqësuesve të partive të Maqedonisë në shtëpinë e Zhan Monesë...