Kategoritë

DREJTËSI Zaevi në “Titanik”: Qendrat për ndihmë sociale në vitin 2014 janë keqpërdorur nga VMRO-DPMNE-ja për qëllime zgjedhore

Kryeministri Zoran Zaev, në cilësinë e dëshmitarit në rastin “Titanik” sot në Gjykatën Penale të Shkupit, foli rreth informacioneve të tij mbi parregullsitë zgjedhore në vitin 2014 të kryera nga partia e atëhershme në pushtet VMRO-DPMNE.

“Qendrat për ndihmë sociale u keqpërdorën, ata ecën me listat e marrësve të Policia e pyjeve bëri presion mbi njerëzit që kishin kontrata për prerje të drunjve se nëse nuk votonin për VMRO-DPMNE-në, kontratat e tyre të prerjes do të ndërpriteshin”, tha dëshmitari Zaev.

Ai theksoi se të gjitha reagimet e tyre janë të aksesueshme në internet, gjegjësisht se DAP, Inspeksioni i tregut, Policia financiare dhe të tjerë u kanë bërë presion personave juridikë për të dëshmuar se ndihmës sociale dhe kërcënuan marrësit e ndihmës sociale se nëse nuk votojnë për partinë në pushtet, ndihma e tyre sociale do të ndërpritet. ata kanë votuar për VMRO-DPMNE. Zaev gjithashtu tha se ai e informoi kryeministrin e atëhershëm Nikolla Gruevski (i akuzuar në “Titanik”) për të gjitha këto vërejtje të opozitës, por as ai nuk reagoi publikisht.

Kur u pyet nga avokati i mbrojtjes nëse i keni denoncuar rastet e përmendura, ai tha se rreth 150 denoncime në atë kohë ishin dorëzuar në institucionet kompetente (KSHZ, prokurori, ministri), por sipas tij askush nuk veproi ose reagoi në lidhje me denoncimin e tyre.

Në vitin 2014, në Maqedoni u mbajtën dy procese zgjedhore, gjegjësisht zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe zgjedhjet për president të vendit.

Gjyqi për lëndën “Titanik” drejtohet nga gjyqtari Osman Shabani, ndërsa aktakuza përfaqësohet nga Lile Stefanova.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.