Kategoritë

KOVID-19 BioNTek dhe Fajzer do të prodhojnë dy miliardë vaksina

“BioNTek” dhe “Fajzer” do të prodhojnë rreth dy miliardë doza të vaksinës së tyre kundër koronavirust në vitin 2021, njoftoi sot kompania gjermane e bioteknologjisë.

BioNTek ka njoftuar se do të hapë kapacitet të ri prodhimi në Marburg, Gjermani, për të ndihmuar në arritjen e këtij qëllimi. Të dy kompanitë janë angazhuar tashmë në më shumë se gjysmën e kësaj figure.

Më parë këtë muaj, kompanitë arritën një marrëveshje me BE-në për shtesë prej 300 milionë dozash që do të shpërndahen në Union.