Kategoritë

Stacioni i ardhshëm është Evropa, CIVILi e fillon Festivalin e Lirisë

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, 10 dhjetori, CIVILi e organizon Festivalin multiledial të Lirisë, i cili këtë vit do të mbahet nën moton “Stacioni i ardhshëm: Evropë”. Festivali fillon më 1 dhjetor me dy panele, me ngjarje qendrore multimediale që do të mbahet më 10 dhjetor, në Ditën ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

Festivali do të përfshijë numër të madh pjesëmarrësish që do të flasin në më tepër paneled he konferenca. Pjesë e temave janë: reformat zgjidhore dhe e drejta e votimit, pandemia dhe infodemia, drejtësia sociale dhe diskriminimi, si dhe tema tjera në domenin e të drejtave dhe lirive të njeriut. Në panelet dhe konferencat janë të ftuar aktivistë qytetarë, ekspertë, përfaqësues të lartë të qeverisë, përfaqësues të mediave dhe tjerë.

Në programin e Festivalit të Lirisë janë të parapara edhe një sërë aktivitetesh dhe ngjarje, për të cilat organizata do ta informojë opinionin gjatë ditëve të ardhshme.

Ngjarjet do të kombinohen me presence fizike dhe onlajn, me respektim maksimal të masave për mbrojtje nga Kovid-19.

CIVILi i ftoi të gjithë qytetaret dhe qytetarët ta shënojnë Ditën Ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, dhe ta ndjekin programin onlajn, në platformat mediatike të CIVILit ose në rrjetet sociale Fejsbuk dhe Twitter dhe së bashku, në frymë aktiviste të dërgojnë mesazh për respektimin maksimal të të drejtave dhe lirive të njeriut.

Ekipi i CIVILit për komunikime