Kategoritë

KOVID-19 Promovohet inovacion i një lloji të ri të maskës mbrojtëse për mbrojtje kundër Kovid-19, e cila është njëqind për qind e sigurt

Një lloj të ri të maskës mbrojtëse por që mund të ripërdoret për mbrojte nga virusi Kovid-19, e cila është e sigurt njëqind për qind, e prezantoi sot në konferencë për shtyp, kryetari i Shoqatës Kombëtare të Inovatorëve të Maqedonisë (SHKIM), Mirko Uzelac.

Bëhet fjalë për inovacion të SHKIM-it, ndërsa prezantimi i inovacionit është me mbështetje të Ministrisë së Shëndetësisë.

Ai vuri në dukje se ky lloj i ri i maskës mbrojtëse ndryshon në shumë mënyra nga të gjitha maskat e përdorura deri më tani dhe shfaqi shpresën se do të përdoret në një nivel më të gjerë jo vetëm në vend.

Për kirurgji, për mjekësi, shpjegoi, janë parashikuar maska ​​më specifike. Theksoi që do të mbahet llogari që maska ​​të mbahet gjatë gjithë ditën.

Ai theksoi se ky është borxhi i tyre si Shoqatë Kombëtare ndaj Federatës Botërore të Asociacioneve të Inovatorëve.

Theksoi se kur maska ​​të vihet në prodhim, atëherë ekziston një procedurë tjetër, ku të gjitha pjesët e saj rishikohen, materialet e përdorura rishikohen dhe ajo duhet të jetë e lehtë. Sipas tij, është një proces që mund të kryhet shpejt nëse gjendet një prodhues dhe të gjithë që prodhojnë maska ​​mbrojtëse mund të përfshihen në prodhimin e saj, vetëm ata do të duhet t’i shtojnë dy kanale shkarkimi me një shpërndarës.

“Maska nuk pritet të jetë shumë më e shtrenjtë. Do të jetë ndoshta 10 deri në 15 denarë më shtrenjtë se maskat e zakonshme. Kjo maskë është shumë më e sigurt se maskat që kanë valvula anash ose përpara. Do të mund edhe kompanitë vendase dhe të huaja ta prodhojnë atë. Kjo do të publikohet në portalet e huaja”, shtoi Uzelac.