Kategoritë

SHOQËRI Çmimi Nobel për Paqe për vitin 2020 i jepet Agjencisë së Ushqimit të KB-së

Agjencia e Ushqimit dhe Barnave e Kombeve të Bashkuara (Programi Botëror i Ushqimit) ka fituar Çmimin Nobel për Paqen të këtij viti për luftën e tij kundër urisë globale, kumtoi sot Komiteti i Nobelit.

Çmimi prej 1,1 milion dollarësh do t’i jepet përfaqësuesit të laureatit në ceremoninë më 10 dhjetor në Oslo.

Në garën për këtë çmim prestigjioz këtë vit ishin 318 kandidatë, nga të cilët 211 individë dhe 107 organizata

“Ky është moment krenarie për Programin Botëror të Ushqimit (WFP)”, deklaroi Tomson Furi, zëdhënës i agjencisë së KB, pasi organizata u emërua fituese e Çmimit Nobel të Paqes për vitin 2020.

“Këtë vit ne kemi tejkaluar thirrjet për të përmbushur detyrimet tona, mbase WFP, duke ruajtur ndihmën ndërkombëtare përskaj karantinës pandemike dhe bllokadave të transportit”, deklaroi Furi në konferencë shtypi me gazetarët në Gjenevë, transmeton DPA.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.