Kategoritë

AKSION CIVILi u bën thirrje grupeve të tifozëve të mos përdorin gjuhë të urrejtjes dhe dhunë

Me rastin e ndeshjes së futbollit mes Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës, CIVILi apelon deri te të gjitha grupet tifozë të përmbahen nga përhapja e gjuhës së urrejtjes ose dhunës të cilat grupet tifozë i promovojnë në vazhdimësi dhe vite me radhë.

CIVILi angazhohet për një shoqëri në të cilën sundon liria, barazia dhe drejtësia, shoqëri në të cilë qytetaret dhe qytetarët ndjehen të sigurt dhe kanë besim në institucionet, ku siguria, liria e lëvizjes dhe e shprehjes garantohen me ligj dhe me funksionimin efikas të sistemit.

Një shoqëri në të cilën grupe të caktuara vazhdimisht bëjnë thrirrje dhe ushtrojnë dhunë mbi qytetarët, nuk mund të jetë e shëndoshë. CIVILi u bën thirrje institucioneve përkatëse urgjentisht ti sanksionojnë të gjitha grupet dhe individët që përhapin urrejtje dhe bëjnë thirrje për dhunë.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.