Kategoritë

EKO Incident ekologjik në lumin e Sveti Nikollës

Lumi i Sveti Nikollës, natën e kaluar u ndot me lëng të verdhë, uji ishte njollosur për rreth 30 minuta, për të cilën qeveria lokale informoi policinë dhe inspektorët. Zyrtarët nga komuna e Sveti Nikollës thonë se pasi morën njoftimin për rrjedhjen e lëngut të verdhë në lumin e Sveti Nikollës gjatë lëvizjes nën stacionin policor është kryer inspektim nga ana e shërbimeve të inspektimit të komunës së Sveti Nikollë.

Sipas raportit nga shërbimet, bëhet fjalë për rrjedhje të menjëhershme të lëngut të verdhë të panjohur nga rrjeti i kanalizimeve. Për momentin, shtrati i lumit është i pastër, ndërsa shërbimet e inspektimit gjatë ditës së sotme gjithashtu do të përcaktojnë origjinën e mundshme të lëngut të shkarkuar në shtratin e lumit dhe do të marrin sanksione kundër autorëve të kësaj vepre.

Qeveria lokale u bën apel të gjithë qytetarëve të raportojnë akte të tilla çnjerëzore të ndotjes në mjedisin në të cilin jetojmë të gjithë në mënyrë që të marrim masa për të sanksionuar shkelësit.

 

burim: mia.mk