Kategoritë

QËNDRIM Taravari: Propozimi i BDI për kryeministër të parë shqiptar është egzibicionizëm parazgjedhor!

-Në parim me asnje ligj nuk ka qenë dhe nuk është e ndaluar që në cilindoqoftë pozicion në RMV tê zgjidhet shqiptar. BDI gajshtë herë ka fituar zgjedhjet parlamentare dhe asnjëhere nuk e ka përmendur pozicionin e ministrit të finansave, ministrit të punëve të jashtme, ministrin e punëve të brendshme e lene më kryeministrin, deklarohet sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët dhe kryetari i komunës së Gostivarit, z. Arben Taravari, në një komunikatë me shkrim me kërkesë nga  CIVIL Media.

Në parim, Aleanca për Shqiptarët, është  që njërën prej tre pozicioneve kyçe në shtet të jetë shqiptar, por përsëri kjo bëhet me marrëveshje politike ndërmjet atyre që e bëjnë shumicën qeveritare. Mbas 30 viteve sistem shumëpartiak në maqedoni, kur u zgjodh herën e parë Kryetar i parlamentit shqiptar, lideri i BDI-së nuk ishte aty për ta votuar, prandaj edhe tash mendojmë se ato këtë propozim e kanë demagogji dhe gënjeshtër parazgjedhore si shumë të tjera këto 18 vitet e fundit.

Mendojmë se këtë ide e kanë egzibicionizëm, tash kur pregaditen të shkojnë në opozitë. Shqiptarët, maqedonasit po edhe etnitë tjera në RMV, i intereson më shumë jeta cilësore, arsimi kualitativ, shëndetësi të mirfilltë, drejtësi për të gjithë, kthim të besimit në institucionet shtetërore, rroga më të larta, investime të huaja dhe punësime të reja, se sa ti degjojnë përallat e Ali Ahmetit.