Kategoritë

Zgjedhjet Spasovski: Nëse s’ka marrëveshje, zgjedhjet mbahen sipas vendimit të Qeverisë

Kryeministri Oliver Spasovski pret që takimin e rradhës ta thëret presidenti i vendit Stevo Pendarovski, ndërsa deri atëherë partitë të përafrojnë qëndrmet për mbajtjen e zgjedhjeve parlamentare. Nëse nuk ka marrëveshje mes partive dhe nëse nuk vazhdohet gjendja e jashtëzakonshme, Spasovski ka qenë decid se zgjedhjet do të mbahen siç parasheh urdhëresa e Qeverisë, gjegjësisht, 22 ditë pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme.

Oliver Spasovski, kryeministër

“A do të ketë takim të ri të liderëve nuk e dij, presim të na ftojë presidenti, por e di se data është e determinuar me urdhëresën me fuqi ligjore e cila vlen deri në përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme. Nëse do të kishim Kuvend funksional atëherë zgjedhjet mund të mbaheshin kurdo që do të dakordoheshin liderët dhe partitë. Pres që në kuadër të mundësive ligjore, të kemi dialog dhe përmes dialogur do të vijmë deri te dita përfundimtare për mbajtjen e zgjedhjeve, sepse ajo është për të mirën e shtetit”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.