Kategoritë

Masat e Qeverisë Qeveria do ti shpërblejë punonjësit shëndetësor që luftojnë me korona virusin

Qeveria do të shpërblejë mjekët të cilët kanë qenë në vijë të parë të betejës kundër koronavirusit, tha në konferencën e sotme kryeministri teknik Oliver Spasovski.

“Bëhet fjalë për masa të targetuara, ndihmë e drejtpërdrejtë e shtetit edhe për qytetarët edhe për afarizmin. Mbështeten të gjitha kategoritë edhe grupet sociale edhe bizneset. Pakoja e tretë e masave ekonomike përveç është miratuar njëzëri në qeveri, ajo është edhe gjerësisht i mbështetur nga ekspertët, odat ekonomike, sindikatat. Bëhet fjalë për mbështetje të drejtpërdrejtë financiare për rritje të konsumimit, mbështetje e drejtpërdrejtë afarizmit, bujqësisë, shpërblime për mjekët dhe personelit mjekësor në repartet e klinikave infektive”, deklaroi Spasovski.

Ai tha se Qeveria e Maqedonisë së Veriut, mjekët dhe personeli personal në klinikat infektive do të marrin 20 për qind rrogë më të madhe për dy muaj.