Kategoritë

KOVID-19 53 raste të reja me korona virus dhe pesë viktima

Brenda 24 orëve të kaluara janë regjistruar 53 raste të reja me Covid – 19 në vendin tonë, ndërsa numri i përgjithshëm i të infektuarve shkon në 483.

Ministria i Shëndetësisë informon se në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Febrile kanë ndërruar jetë dy persona, një grua nga Struga e moshës 71 vjeçare dhe një burrë i moshës 77 vjeçare nga Kumanova. Brenda 24 orëve janë bërë 414 teste, ndërsa deri më tani në vend janë bërë 4920 testime për Covid – 19, bëjnë me dije nga Ministria e Shëndetësisë, raporton Shenja.

Instituti për Shëndet Publik informon edhe për dy raste të vdekjes, edhe atë për një banor të Velesit i cili ndërroi jetë para disa ditëve, kurse rezultatet e tij për virusin korona janë vërtetuar pas vdekjes si dhe për një shtetas të huaj I cili ka jetuar në Shkup për 4 muaj.

Ministria rikujton që edhe pacienti nga Kumanova i cili ndërroi jetë në datë 2 prill në Klinikën Infektive, rezultati pozitiv i këtij pacienti është konfirmuar dje në mbrëmje. Me këtë, në statistikën e sotme janë të evidentuar gjithsej 5 raste të vdekjes nga Covid 19.