Kategoritë

Konferencë Petrovska: MPB duhet të ndjekë seriozisht keqpërdorimet mediatike dhe kërcënimet hibride

Ministria e Punëve të Brendshme është më sensitive dhe më e thirrur në luftën dhe parandalimin e sulmeve hibride dhe lajmeve rë rrejshme në prag të procesit zgjedhore, tha zëvendës ministrja plotësuese e këtij digasteri, Sllavjanka Petrovska. Gjatë konferencës ajo tha se MPB nuk duhet të përqendrohet vetëm në ditën e zgjedhjeve, por duhet të jetë active edhe në fushën e preventivës.

“Të gjithë kemi një fushë veprimi të caktuar. Nevojitet një strategji më e gjërë në të cilën të gjithë akterët do të kyçen he do të kenë mundësi që bashkë të luftojmë kundër kësaj. Qëllimi I kërcënimeve hibride nuk është në interest ë shtetit. Andaj vlerësoj se kjo çështje është me interes shtetëror dhe duhet të fitojë një kontekst më të gjërë. MPB është një nga organet më të ndjeshme dhe roli i saj nuk është vetëm të ruajë vendvotimet. Ndikimi i nëpunësve policor mund të keqpërdoret siç kemi pasur raste në të kaluarën. Duhet të dërgojmë porosi se MPB do ti ndjek zgjedhjet me profesionalizëm dhe kjo do të thotë që praktikat e vjetra të ndërhyrjes së partisë në polici duhet ti harrojmë”, u shpreh Sllavjanka Petrovska.

Këto komente u bënë nga Konferenca me titull “Zgjedhjet e lira kundrejt kundrejt së zezë” organizuar nga Qendra për Liri “Civil” që u mbajt sot në Shkup. Gjatë kësaj konference u tha se kërcënimet hibride, lajmet e rrejshme dhe propaganda e zezë përmes mediave online është një fenomen që tangon gjithë globin dhe jo vetëm vendin tonë, por në Maqedoninë e Veriut cak i sulmeve të këtilla janë proceset integruese dhe reformuese, ndërsa ato intensifikohen në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.