Kategoritë

CIVIL Festivali i lirisë me dinamikë jashtëzakonisht dinamike dhe programë të ndryshme në Ditën Ndërkombëtare të të drejtave të njeriut

CIVILi e  organizon mbrëmjen finale të edicionit të këtij viti të Festivalit të Lirisë dhe 10 Dhjetorit, Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, në Muzeun e qytetit të Shkupit nga 17:30 deri në 23:00. Ky edicion i Festivalit shënon edhe 20 vjetorin e themelimit të CIVILit, organizatë e shoqërisë civile, luftapa kompromis për të drejtat dhe liritë e njeriut  e së cilës, e ka bërë atë një nga më të dukshmet në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Nata e fundit e festivalit përfshin një program të pasur multimedial në pika të ndryshme në tërë Muzeun. Pjesë e programit është shfaqja muzikore e Foltin, e cila do të paraprihet nga një prezantim muzikor nga kantautori Jon Aydi.

Festivali fillon në orën 5:30 pasdite me Ekspozitën e fotografive  me aktivistët EXP(L)OSURE! për të ndarë me audiencën eksponate dhe slajde  të shumta dhe  që janë artefakte të aktivizmit dhe ngjarjeve në të cilat CIVIL I mori pjesë ose i organizoi në të kaluarën. Organizatorët do të vendosin gjithashtu një stendë për mostrat falas të disa prej produkteve të pasura botuese të CIVILit.

Në hyrje të Muzeut të Qytetit të Shkupit, publiku do të ketë mundësinë të ndjek  shfaqjet DJ të Sonja Ismail, Marga Sol dhe DJ  Dino në segmentin e programit të quajtur TINGUJ. LËVIZJE. nga ora 18 deri 21.

FJALË. LËVIZJE. është titulli i programit të poezisë dhe bllokut të performancës nga Vlladanka Dimkovska dhe Petrit Saraçini.

Paralel me këto përmbajtje do të jetë e vendosur edhe një FOLTORe, ku aktiviste dhe aktivistë, qytetarë, bashkëluftëtarë, figura publike, politikanë dhe artistë do të kenë mundësinë të flasin para mikrofonit të hapur për një nga temat: të drejtat e njeriut, pjesëmarrjen  qytetare, ose, thjesht për të thënë diçka që lidhet me përvojën e tyre në, ose me CIVILin.

Në ora 19 fillon program i filmit activist OBJEKTIVI I  NDRYSHIMIT në të cilin do të projektohen video përmbajtje nga histori të suksesshme aktivistësh nga vendi dhe bota.

Të gjithë qytetarët dhe qytetarët janë të mirëseardhur për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, si dhe përvjetorin e CIVIL-it të tyre. Të gjithë së bashku, me një frymë aktiviste, ata mund të dërgojnë një mesazh të fortë  për respektimin  e të drejtave dhe lirive e njeriut, kudo dhe pa përjashtim.

 

HYRJA ËSHTË E LIRË, DALJA ËSHTË FALAS.

 

Ekipi i CIVILit  për komunikim