Kategoritë

ZGJEDHJE CIVILi me pres konferencë për vendimin për zgjedhje të parakohshme parlamentare

Me qëllim t’u përgjigjet pyetjeve të shumta dhe ta informojë opinionin e gjerë për qëndrimet dhe analizat e situatës së re pas vendimit për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare më 12 prill, CIVILi organizon konferencë për shtyp nesër, e martë, 22 tetor 2019, në hotelin City Park ( te komuna Qendër), me fillim nga ora 12:30.

A nevojiten zgjedhje parlamentare të parakohshme? A nënkuptojnë “zgjedhje urgjente” pritje prej gjysmë viti? Me cilat probleme përballet sistemi zgjedhor? A kanë institucionet  kapacitet për zbatim cilësor  të procesit zgjedhor, me respektim maksimal të së drejtës votuese? A ka kohë të bëhen ndryshime në Kodin Zgjedhor me të cilat do të përmirësohet procesi zgjedhor? Cilat janë pyetjet themelore në lidhje me financimin e partive politike në kontekstin zgjedhor? Sa është e arsyeshme qeveria e “Përzhinës” në këto kushte?

Këto janë vetëm disa nga pyetjet për të cilat CIVILi ka përgjigje dhe me të cilat ka për qëllim hapje të debatit të argumentuar dhe demokratik në opinion.

Si zakonisht, janë të mirëseardhura mediat, por edhe qytetare dhe qytetarë të interesuar, përfaqësues të institucioneve, shoqërisë civile dhe partitë politike.

Ekipi i CIVILit për komunikim