Kategoritë

TË DREJTAT E GRAVE Berlini e shpalli 8 marsin si ditë jo pune

Autoritetet e qytetit të Berlinit morën vendim që Dita ndërkombëtare e grave  – 8 marsi të jetë ditë jo pune.

Pas diskutimeve të shumta gjatë muajve të kaluar mes këshilltarëve në Berlin, autoritetet e miratuan tekstin e propozuar nga Partia Social – demokrate, Partia e Gjelbër dhe E Majta.

Vendimin e kritikuan nga oda industriale e Berlinit, të cilët vlerësojnë se kjo ditë jo pune do ta kushtojë qytetin rreth 160. 000 euro.