Kategoritë

POLITIKË Ljubço Georgievski: Unë nuk do të isha i lumtur, nëse Zaev pranon kërkesën e partisë shqiptare Besa

Ai në intervistë për televizionin TV “24” shpjegon se si VMRO-DPMNE ta mbroj identitetin e maqedonasve, në lidhje me lajmin se bisedat mes kryeministrit Zaev dhe Bilall Kasamit janë duke dështuar. Besa kërkon që fjala „македонско„ (tek nënshtetësia) të zëvendësohet me fjalën “qytetarë të Republikës të Maqedonisë së Veriut”, Georgievski nga deputetët e VMRO-DPMNE kërkon që ata ta mbrojnë identitetin maqedonas duke dhënë votën për ndryshime Kushtetuese pa pranuar kërkesat e shqiptarëve. Ai gjithashtu thotë se nëse kushtëzohet kryeministri Zaev nga Besa, “Dhe çka tani? “VMRO-DPMNE dhe parti tjera patriotike do të jenë të lumtur nga kjo? Unë nuk do të isha i lumtur”.

Arian Mehmeti