Kategoritë

MAQEDONI Ndëroi jetë personi i cili në vitin 1994 dëshiroi t’ua prej shqiptarëve flatrat!

Mëngjesin e sotëm ka ndërruar jetë regjisori maqedonas Lubisha Georgievski, në moshën 81 vjeçare njofton drejtori i Teatrit dhe Dramës, Robert Veljanovski në profilin e tij në Fejsbuk.

Gjeorgjievski ishte i lindur në Manastir më vitin 1937, mirëpo ai gjatë kohë ka qenë edhe pjesë e politikës dhe kandidat për president shteti i  VMRO-DPMNE-së në vitin 1994, ambasador në Bullgari dhe kryetar i parlamentit të Maqedonisë nga  viti 2006-2008.