Kategoritë

KB Ndihma humanitare nuk ju shkon miliona njerëzve në botë

Miliona viktima të fatkeqësive dhe katastrofave janë lënë pa ndihmë humanitare çdo vit, pasi mjetet nuk janë dedikuar saktë. Kjo konstatohet në raportin e Federatës Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe.

Në disa operacione për shpëtim ndihma humanitare ka shkuar tek më pak se gjysma e personave të prekur.

KB vlerëson se këtë vit ndihma humanitare urgjente ka arritur deri tek 97 milionë persona prej 134 milionëve të cilët kanë nevojë për të.

Në raport janë dhënë një sërë faktorësh për këtë gjendje, por edhe konstatimi se grupet lokale humanitare janë në pozitë më të mirë që të dorëzojnë ndihmë përkatëse. (MIA)