Kategoritë

Ademi: Vitet e fundit jemi më të dukshëm si njerëz me aftësi të veçanta

Luljeta Ademi, aktiviste dhe këshilltare në zyrën e Presidentit Pendarovski, përgjegjëse për marrëdhëniet me personat me aftësi të kufizuara në panelin “Drejtësia sociale dhe diskriminimi: Shumë njerëz në kufijtë e shoqërisë dhe politikës… Deri kur?” Organizuar nga CIVILi,  ndau që ajo si viktimë e dhunës në familje ,kur raportoi deklaratën e saj, ka  “mbetur në ajër” dhe se  iu desh të kërkonte lidhje me ato që duhet ta ndiqnin ligjërisht.

“Deklarata ime ishte në ajër, unë duhej të kërkoja lidhje, për atë që më takon sipas ligjit apo duhet ta gëzoja si të drejtë, kur unë personalisht duhet të kërkoja ndihmë nga ata që duhet të më mbronin, erdhën dy oficerë policie, dhe në fund ndodhi pas dy javësh të   marr padi për raportim të rremë brenda ,tha Ademi.

Ajo shtoi se shumë gra janë të dekurajuara nga raportimi i rasteve të dhunës me bazë gjinore, pavarësisht nga kombësia e tyre.

“Asgjë nuk është ideale, për të mos humbur mundësinë që vitet e fundit ne si qytetarë me aftësi të veçanta jemi më të dukshëm, duke qenë prezent në institucione, jemi larg të qenit politikisht gjithëpërfshirës, ​​por jemi prezent. “Për herë të parë, presidenti ka caktuar një person për marrëdhëniet me njerëzit me aftësi të kufizuara, jo se duhet të ketë një komunikim të veçantë, por për të qenë i pranishëm, nuk ishte rasti më parë që të kishte një person që përfaqësonte ato të drejta,” shtoi ajo.