Kategoritë

Takim liderësh Të hënën takohen liderët, për të caktuar datën e zgjedhjeve

Takimi i liderëve nën kujdesin e presidentit Stevo Pendarovski, në të cilin duhet të bisedohet për terminin për mbajtje të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, është caktuar për të hënën në orën 12:00.

Informatën për MIA-n e konfirmuan nga Kabineti i shefit të shtetit, prej ku thonë se të gjithë liderët e ftuar e konfirmuan pjesëmarrjen në takim.

Në takimin paraprak që u mbajt të martën, liderët u dakorduan me konsensus se shëndeti i qytetarëve mbetet prioritet dhe se në fillim të javës së ardhshme o ë mbahet takim i ri për hapat e mëtutjeshëm pasi që të merren mendime nga Komisioni për sëmundje ngjitëse, Komisioni shtetëror zgjedhor dhe Zyra e OSBE/ODIHR-së.

“Lidhur me hapat e mëtutjeshëm u dakordua të kërkohet mendim nga Komisioni për sëmundje ngjitëse lidhur me masat dhe protokollet të cilat duhet të respektohen gjatë mbajtjes së proceseve zgjedhore në kohë të pandemisë me Kovid-19. Komisioni shtetëror zgjedhor nevojitet të parashtrojë mendim për afatet kohore që i nevojiten për përfundim të përgatitjeve për zbatim të procesit zgjedhor, ndërsa gjithashtu do të kërkohet edhe mendim nga Zyra e OSBE/ODIHR-së për kornizën kohore në të cilën mund të dërgojnë mision vëzhgues. Në fillim të javës së ardhshme do të ketë sërish takim të liderëve ku do të diskutohen hapat e mëtutjeshëm”, kumtoi pas takimit Kabineti i presidentit të shtetit.