Kategoritë

MIRËNJOHJE Ndarja e çmimit “11 Tetori”

Në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë, sot në mesditë do të rikthehet çmimi shtetëror “11 Tetori” për vitin 2017, i cili për herë të parë është ndarë në vitin 1959.

Fitues i këtij viti i çmimit për veprën jetësore është artisti muzikorë Vllatko Stefanovski, nga fusha e kulturës dhe artit dhe historiani, prof. d-r Amet Sherif, nga fusha e arsimit dhe shkencës.

 

Çmimi “11 Tetori” është mirënjohje më e lartë për vepër jetësore nga fusha e shkencën, artit, ekonimisë dhe veprimtarive tjera me interes pubil të shtetit. Përndryshe, Stefanovski është një nga interpretuesit e himnit të OBRM-PDUKM, “Zgjedh vepra”, në vitin 2014.

Këshilli i cili e ka sjellur vendimin për ndarjen e çmimit është i përbërë nga kryetari dhe 12 anëtarë.