Kategoritë

Panel debati i CIVILit për reformat zgjedhore: Dëshirat përballë realitetit

Festivali i Lirisë në organizim të CIVILit, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, fillon me panel diskutimin “Reforma zgjedhore: Dëshirat përballë realitetit”, më 1 dhjetor, me fillim në ora 12, në hotelin Park Rezidence, Shkup.

Reformat zgjedhore janë temë e cila diskutohet një kohë të gjatë dhe të cilat pavarësisht ndryshimeve nga një proces zgjedhor në tjetrin, megjithatë janë larg reformave që do të kontribuojnë për demokratizimin e plotë të vetë proceseve, ndërsa do të jenë në interesin më të mire të qytetarëve, gjegjësisht, votuesve.

Në panelin si folës do të marrin pjesë Oliver Derkoski, kryetar I KSHZ, Katica Nikollovska, anëtare e antikorrupsionit, Radmilla Llazarevska Gerovska nga Ministria për drejtësi dhe Bllagica Dimitrovska, kryetare e shoqatës Inkluziva. Përfaqësues të CIVILit do të jenë Petrit Saraçini dhe Xhabir Deralla. Panelin do ta moderojë  Biljana Jordanovska.

Diskutimi do të organizohet përmes platformës Zum, një pjesë do të jetë me prezence  fizike, me kohëzgjatje prej 1 orë e 20 minuta. Paneli do të transmetohet drejtpërdrejt në FB faqen e CIVILit, ndërsa përmbajtje nga diskutimi do të botohen më vonë edhe përmes platformave tjera mediatike të CIVIL Media.

Gjatë diskutimit, moderatorja do ti ndjek reagimet dhe pyetjet në rrjetet sociale, do ti përcjell deri te pjesëmarrësit në debatin, dhe do ti presë edhe mendimet dhe qëndrimet tuaja.

Ekipi i CIVILit për komunikime