Kategoritë

Abe: Marrëdhëniet midis Japonisë dhe Kinës janë në “moment historik”

Kryeministri japonez Shinxo Abe  deklaroi se marrëdhëniet bilaterale  të vendit të tij me Kinën janë “një moment historik”.

Në fjalimin në forum gjatë vizitës së tij në Pekin, Abe tha se fillon bashkëpunimi i ri japonezo-kinez dhe se pret mundësi të re në planin industrial.

Si sferat më të rëndësishme për bashkëpunim i theksoi logjistikën, shëndetësinë dhe financat.