Kategoritë

SHTETËSI KB: Së paku tre milion persona në botë nuk kanë shtetësi, mes tyre edhe Romët në Maqedoni

Së paku tre milion persona në botë nuk kanë shtetësi, me ç‘rast janë të privuar nga identiteti dhe e drejta, në shumë raste për shkak të kësaj nuk mund të punësohen, kumtoj sot Zyra e Komisionarit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatë.

Muslimanet e Rohinxhis, në Mjanmar vend me shumicë budiste, janë minoriteti me më shumë pjesëtarë pa shtetësi.

Grupi tjetër janë Romët në Maqedoni, Kurdët Sirianë, bashkësia Karana në Madagaskar dhe Pemba në Keni.

Në Raportin e organizatës bëhet thirrje deri te Qeveritë e botës që të zgjidhin këtë problem deri në vitin 2024.


Burim: META

Përmbajtjet të cilat CIVIL i merr nga burime të tjera nuk nënshtrohen në licencën Creative Commons 1.0, përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.