Kategoritë
KONFERENCË Pres i CIVILIT: Reformat në sistemin zgjedhor duhet të jenë gjithëpërfshirëse dhe të drejta

CIVILI i fton mediat në konferencë për shtyp në ambient të hapur, nesër ( e premte, 19 qershor 2019), me

KONFERENCË Pres i CIVILIT: Reformat në sistemin zgjedhor duhet të jenë gjithëpërfshirëse dhe të drejta

Kumtesë e CIVILIT CIVILI i fton mediat në konferencë për shtyp në ambient të hapur, nesër ( e premte, 19

ANTINACIONALIZËM Saraçini: Nacionalizmi nuk i sjell fitore askujt!

Me gazetarin dhe aktivistin për ë drejtat e njeriut, Petrit Saraçini, biseduam për nacionalizmin, gjuhën e

PANEL Maksuti: Qytetari, për fat të keq, është retorikë, dhe jo qëllimi i ndryshimeve shoqërore

Aktivistja Merita Maksuti vlerëson se mosbesimi shumëvjeçar ndaj sistemit, drejtësia selektive, nepotizmi,

OBJEKTIVI QYTETAR CIVILI ka qenë dhe do të mbetet zëri i qytetarëve

Në debatin  e Civilit – “Qytetarët për shtetin ose shteti për qytetarët”, një qytetar nga publiku

PANEL Për (jo)transparencën dhe (pa)përgjegjësinë në proceset politike

Panel diskutimi u hap me pyetjen në se transparenca korrespondon me brendësinë e institucioneve dhe çfarë

OBJEKTIVI QYTETAR Saraçini: Gazetaria qytetare është përgjigje për mungesën e informatave të pavarura dhe të besueshme

Gazetaria është mjaftë e qartë sipas definicionit. Ato janë informata që janë në shërbim të interesit

OBJEKTIVI QYTETAR Artikuj të gazetarëve qytetarë që nuk shihen në lajmet televizive

Civili i prezantoi tregimet më të suksesshme të gazetarëve qytetarë, në Parkun e qytetit në Shkup.

DEMOKRACI Baçovska: A ndjejmë se marrim vendime në këtë shoqëri?

Profesoresha Jasna Baçovska në debatin “Qytetarët për shtetin ose shteti për qytetarët” foli për

PËRGJEGJËSI Najçevska: Derisa votojmë për parti në vend të individëve, nuk do të kemi demokraci

Ne në këto 28 vite ende mësojmë për demokraci dhe akoma nuk mësuam. Ajo që shpesh harrohet, gjegjësisht,